Τι είναι η yoga;

Η Yoga ΔΕΝ είναι μόνο γυναικεία υπόθεση.

Η Yoga είναι για όλους. Η Yoga είναι μια αρχαία ινδική γνώση του σώματος που χρονολογείται πάνω από 5000 χρόνια. Η λέξη «Yoga» προέρχεται από τα σανσκριτικά, μια αρχαία ινδική γλώσσα. Πρόκειται για μια παραγωγή της λέξης «yuj», που σημαίνει ένωση. Yoga είναι η ένωση του σώματος, του μυαλού & του πνεύματος.

Οι αρχαίοι Γιόγκι είχαν την πεποίθηση ότι, προκειμένου ο άνθρωπος να έρθει σε αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, πρέπει να ισορροπήσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Η συγκίνηση, η δράση και η νοημοσύνη πρέπει να είναι σε ισορροπία. Οι Γιόγκι διατύπωσαν πως ένας τρόπος για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία γίνεται μέσω της Άσκησης, της Αναπνοής και του Διαλογισμού, τις τρεις βασικές δομές της Yoga.

Yoga Poses - Οι στάσεις

Η Yoga ΔΕΝ είναι μόνο stretching αλλά χρησιμοποιώντας το stretching σαν βασικό στοιχείο, ισορροπεί το σώμα μέσω της ανάπτυξης, της δύναμης και της ευελιξίας.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των στάσεων (asanas), όπου η κάθε μία έχει συγκεκριμένα σωματικά οφέλη. Οι στάσεις διαδέχονται η μία την άλλη με γρήγορο ρυθμό, δημιουργώντας θερμότητα στο σώμα μέσω της κίνησης (vinyasa) ή πιο αργά αυξάνοντας την αντοχή και τελειοποιώντας την ευθυγράμμιση της στάσης. Οι στάσεις είναι οι ίδιες σε όλα τα στυλ της Υoga διαφέροντας στην προσέγγισή τους ανάλογα την σχολή που πρεσβεύει ο κάθε δάσκαλος.

Η πρακτική της Yoga

Συχνά οι δάσκαλοι της Yoga αναφέρονται στην «πρακτική σας» που σημαίνει στην προσωπική εμπειρία που βιώνετε με τη Yoga καθώς αυτή εξελίσσεται με το χρόνο. Το καταπληκτικό με την πρακτική της είναι ότι αλλάζει συνεχώς με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ βαρετή. Στην πραγματικότητα οι στάσεις δεν αλλάζουν, αλλάζει η σχέση σας με αυτές. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει Yoga ακόμη και αν δεν νιώθει ευέλικτος & δυνατός, στοιχεία που βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέσω της πρακτικής. Αυτό που ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πρακτικής μας είναι το μη ανταγωνιστικό πνεύμα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα αλλά από αυτά που μας απελευθερώνουν είναι η απομάκρυνση μας από τον εγωισμό μας. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλον κατά την διάρκεια της πρακτικής του. Όλοι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε την συγκεκριμένη, δεδομένη στιγμή της πρακτικής.

Μαθήματα Yoga

Παράλληλα με την εξάσκηση των στάσεων, τα μαθήματά μας προσφέρουν ασκήσεις αναπνοής, ψαλμωδίες, διαλογισμό ή ακόμα μία εμπνευσμένη ανάγνωση από το δάσκαλο. Η ποικιλία και η ποσότητα αυτή, θα εξαρτηθεί από τον δάσκαλο και το στυλ της Yoga στο οποίο έχει εκπαιδευτεί. Τυπικά, ένα μάθημα Yoga στο γυμναστήριο επικεντρώνεται περισσότερο στα σωματικά οφέλη της γιόγκα, ενώ σε ένα εξειδικευμένο studio Yoga εμβαθύνουμε παράλληλα και στην πνευματική της πλευρά. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η σωματική πρακτική της Yoga γίνεται μια πύλη σε μια πνευματική εξερεύνηση, ενώ άλλοι απλά απολαμβάνουν μια προπόνηση χαμηλής έντασης που τους κάνει να αισθάνονται όμορφα. Όποιος και αν είναι ο λόγος άσκησης σας , στο πρόγραμμά μας θα βρείτε σίγουρα ένα μάθημα Yoga που θα ταιριάζει με το στυλ σας και τη διάθεσή σας κάθε μέρα.

Είτε είστε έμπειρος γιόγκι ή αρχάριος, αυτό το non hot μάθημα είναι η τέλεια πρακτική γιόγκα βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές. Αφήστε τους υπέροχους δασκάλους μας να σας καθοδηγήσουν σε αυτές τις στάσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε, εξερευνώντας την αναπνοή και την ευθυγράμμιση. Αναπτύξτε δύναμη και ευελιξία και δημιουργήστε την εμπιστοσύνη σας στην αίθουσα γιόγκα.

Τα μαθήματα βασικών μαθημάτων yoga είναι μια πολύ καλή κατηγορία για αρχάριους στην Yoga. Οι μύες τεντώνονται και ενισχύονται μέσω μιας σειράς στατικών στάσεων που έχουν σχεδιαστεί για να σας αφήσουν να αισθανθείτε ανανεωμένοι, ισχυρότεροι και πιο ευέλικτοι.. Αυτή η τάξη είναι ανοιχτή σε όλους.

Η Jivamukti Yoga εφαρμόζεται σε ένα ζεστό (όχι καυτό) δωμάτιο. Συνδυάζει ηθικές και πνευματικές ιδέες με μια ισχυρή, δυναμική φυσική πράξη, με βάση την Ashtanga, που θα σας γεμίσει έμπνευση και ψυχική ανάταση. Δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες μουσικούς Sharon Gannon και David Life, οι τάξεις σε μηνιαία βάση έχουν διαφορετικό θέμα που αντλείται από τις αρχαίες γραφές. Ροές, αλληλουχίες Vinyasa, μουσική, παραδοσιακή ψαλμωδία, προβληματισμός σχετικά με τη σημασία των γραφών Υοga στη σύγχρονη ζωή και για το κλείσιμο διαλογισμός Mantra και χαλάρωση.

Η Anusara είναι είναι στυλ Χάθα Γιόγκα που επικεντρώνεται στην ευθυγράμμιση σώματος και νου. Υπάρχουν τρόποι να κινηθούμε αλλά δεν ακολουθεί πάντα η κίνησή μας τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν πολλές οπτικές για τη ζωή ωστόσο υπάρχουν τρόποι να σκεφτούμε που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Βρίσκοντας τον πιο εργονομικό τρόπο στην κίνηση και εξετάζοντας τις ιδέες μέσα από την έμπνευση που μας προσφέρει η Ταντρική φιλοσοφία μπορούμε να έχουμε μια πιιο θετική εμπειρία στη ζωή μας.

H Rocket έχει ρίζες στις παραδοσιακές σειρές  Ashtanga Vinyasa  1,2,3.  Στόχος της είναι να φέρει τους ασκούμενους σε επαφή με προχωρημένες τεχνικές και  να θέσει σταδιακά την πρακτική τους σε υψηλότερα επίπεδα – με σεβασμό πάντα στις δυνατότητες μας στο παρον! Έτσι μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα, το νου και την εσωτερική μας δύναμη!

«Καρ» σημαίνει δράση ενώ «μα» σημαίνει το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καλό και κακό κάρμα. Το κάρμα είναι το “σχολείο” μας, μας μαθαίνει να πράττουμε σε αρμονία με το dharma μας, τον σκοπό της ζωής μας. Μας διδάσκει να φερόμαστε πέρα απο εγωισμούς και να δίνουμε, να προσφέρουμε, να συνεισφέρουμε στο σύνολο και να πράττουμε με γνώμονα την αγάπη. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της τάξης. Η Karma Yoga είναι για όλους.
Μέσα από αυτή την τάξη δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις την εξαιρετική ομάδα αποφοίτων της σχολής μας Agni Yoga Teacher Training οι οποίοι διδάσκουν αυτό το μάθημα και με μόλις 5€ να δοκιμάσεις κάτι νέο στην πρακτική σου σε non hot περιβάλλον. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το μάθημα, ανεξαρτήτως σχολής, εμπειρίας, γνώσης.

Σε περιμένουμε.

Η yoga για παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μάθημα για παιδιά από 5 ετών και πάνω που έχει σαν σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά το σώμα τους, να δυναμώσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο όμορφο και ασφαλές χώρο του studio. Ο συνδυασμός της άσκησης με τη μουσική, το παιχνίδι και το θέατρο αναπτύσει υγιείς προσωπικότητες, βοηθούν στην επικοινωνία την ομαδικότητα και αναπτύσουν τη φαντασία. Η συγκέντρωση, η ευλυγυσία, η πειθαρχία και η σωστή αναπνοή είναι μερικά από τα ωφέλη που θα απολαύσουν.

Μαθήματα Yoga για εγκύους, σε ένα χώρο που θα σας κάνει να αισθάνεστε ευπρόσδεκτες και ασφαλείς. Δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τις γυναίκες κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης, όπου μπορούν να κινηθούν, να τεντωθούν, να απελευθερώσουν την ένταση και παράλληλα να θρέψουν το μυαλό και την ψυχή τους.

One to One μάθημα ιδανικό για αρχάριους, για την εισαγωγή τους σε αυτή τη μορφή άσκησης. Εξαιρετικά αποτελεσματικό επίσης για τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα στην πρακτική τους, καθώς και για τα άτομα που οι σωματικές ή συναισθηματικές τους καταστάσεις τους ωθούν ώστε να επωφεληθούν θεραπευτικά από τη Yoga άμεσα & γρήγορα.

Είναι μία ήπιας μορφής yoga που συνδυάζει εργαλεία και τεχνικές χαλάρωσης και συγκέντρωσης. Τεχνικές ελέγχου αναπνοής σε συνδυασμό με χρήση βοηθημάτων (props: μαξιλάρια, μπλοκς, κουβέρτες, ζώνες, μαξιλαράκια σκίασης ματιών) φέρνουν το σώμα σε χαλαρωτικές στάσεις, στις οποίες μένουμε για αρκετή ώρα. Μέσα από επιλεγμένες asanas αρθρώσεις, μύες και συνδετικός ιστός μαλακώνουν, το εσωτερικό άγχος υποχωρεί, το σώμα λύνεται, ενώ το μυαλό περνάει σε διαλογισμό και χαλαρώνει. Ισορροπία επιτυγχάνεται σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης και το σώμα υπακούει σε κανόνες ορθοσωμίας για το υπόλοιπο της μέρας! Μία εξαίρετη non hot πρακτική για όλους! Για μαθητές αλλά και δασκάλους, για αθλητές που θέλουν να “τεντώσουν” το σώμα αλλά και για εγκύους που αποζητούν λίγες στιγμές γαλήνης. Αυτό το μάθημα σε αφήνει αναζωογονημένο και χαλαρωμένο, σαν να έχεις μόλις χαρίσει ένα μασάζ σε σώμα, μυαλό και πνεύμα.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση, μέχρι και 2 ώρες πριν την έναρξη του μαθήματος

GOLD ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ & 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ WORKSHOPS & ΣΤΟ SHOP

SILVER ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ & 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ WORKSHOPS & ΣΤΟ SHOP